Kerstkegelen 2014

kegelen 1

 

 

Alweer voor de 6e keer vond op zaterdag  6 december 2014 het inmiddels traditionele "kerstkegelen" weer plaats.

Zoals de afgelopen 2 jaar speelde zich deze "sportieve" happening weer af in café & partycentrum 't Ströatje in Ubach over Worms.

Ook dit jaar hadden René en Sylvia er weer voor gezorgd dat we konden genieten van een koud buffet met "werm vleesch".

In tegen stelling tot de vorige jaren kreeg iedere deelnemer naast de gebruikelijk 16 kegelopdrachten twee kaartjes.

Namelijk een joker. Die men voor aanvang van een van de 16 kegelonderdelen kon inzetten, waarbij het aantal punten dat men dan haalde werd verdubbeld. En een kaart die men in kon zetten, als je een (in jouw ogen) mislukte worp opnieuw wilde gooien.

Na enkele uren gekegeld te hebben werden de laatste punten in het excelbestandje ingebracht en werd de uitslag bekendgemaakt.

De 3e plaats was dit jaar weer voor Lily.  Na diverse jaren in de achterhoede geeindigd te zijn was de 2e plaats nu voor Bert en de winnaar met 128 punten was verrassend voor Thérèse (voor de totale uitslag zie onderstaand overzicht).

Toen het gejuich en het applaus enigzins was gaan liggen werden de prijzen uitgereikt.

Ook hierin waren kleine wijzigingen aangebracht.

Er werd een hele nieuwe wisseltrofee uitgereikt en de oude wisselkegel werd nu gebruikt als wisselpoedelkegel die dit jaar naar Jan ging.

Er werd nog lang nagepraat over de overwinning van Thérèse en de 2e plaats van Bert en de grote achterstand van de rest van het deelnemersveld. Het vermoeden doet de ronde dat Thérèse en Bert het afgelopen jaar waarschijnlijk wekenlang in een kegeltainingskamp op hoogte hebben gezeten.....(bloeddoping....?)

Tevens viel het op dat Thérèse vrij gespierde armen had (steroiden.....?) en dat Bert bij vrijwel elke worp aan een pompje zoog (EPO.....?).

Waren ze het zat om nooit in de prijzen te vallen......? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Het was weer heel leuk.